Potraviny, zdravá výživa a zdravý životní styl ve výuce

31.10.2011 17:30

seminář realizovaný v rámci modulu

Lidský organismus a zdravý životní styl

v pondělí 31. října 2011 od 15,30 do 17,30 hodin

Univerzita Karlova v Praze,

Přírodovědecká fakulta – Albertov 3, Praha 2

posluchárna A3 v přízemí budovy Albertov 3

Program

  • 15,30 – 16,15:   Potraviny přídatné látky („éčka“) metodické listy a návrhy na laboratorní úlohy
  • 16,15 – 16,25:   Přestávka
  • 16,25 – 17,10:   Zdravá výživa a zdravý životní styl ve výuce, studijní text , návrhy na semináře , komplexní úlohy
  • 17,10 – 17,30:   Ostatní materiály týkající se potravin a zdravého životního stylu - Lipidy (moderní „učebnice“), Vitaminy a jejich jednoduché důkazy (powerpointová prezentace)

Seminář je určen učitelům chemie středních škol v Praze. V rámci semináře budou učitelům předkládány nové studijní materiály určené pro podporu výuky biochemie (popř. biologie) na středních školách. Úkolem učitelů je tyto materiály ve své školní praxi vyzkoušet a ohodnotit.

Lektorky semináře

RNDr. Renata Šulcová, Ph.D.

Mgr. Hana Strnadová

Na seminář se můžete hlásit pomocí přihlášky on line do 28. 10. Do kolonky název akce pište Potraviny, zdravá výživa a zdravý životní styl ve výuce.

Zpět